Losjes gebaseerd op het leven van genie en computerexpert Walter O'Brien, Iers zakenman en oprichter van Scorpion Computer Services. In de serie worden O'Brien en zijn team door het Departement of Homeland Security gerecruteerd als laatste lijn van verdediging tegen de complexe, high-tech bedreigingen van de moderne tijd.
Extra onderwerp
Televisieseries en -films
Taal
Engels
Uitgever
CBS DVD, © 2017
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016-2017
Speelduur
ca. 14,5 uur
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits
EAN
5053083137298

Besprekingen

Seizoen 3 van een Amerikaanse televisieserie met in de hoofdrol Elyes Gabel (Game of thrones; World war Z) als Walther O'Brien, een computergenie die de leider is van een team buitenbeentjes. Walther wordt gerekruteerd door een functionaris van de Binnenlandse Veiligheidsdienst om wereldwijd allerlei problemen op te lossen, zoals straaljagers redden die zijn gehackt terwijl ze boven Los Angeles vliegen, een gevaarlijke vleermuizenziekte bestrijden en voorkomen dat een groot zinkgat een chemische ramp veroorzaakt. Het team bestaat verder uit gedragsdeskundige Toby, rekenwonder Sylvester en techneut Happy en wordt geholpen door ex-serveerster Paige (Katharine McPhee), geen genie, maar hun tussenpersoon naar de 'normale' wereld, die zelf een geniaal zoontje heeft. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van de Ierse zakenman Walther O'Brien. De serie is humoristisch en snel, met aantrekkelijke personages en doet denken aan 'The big bang theory'. Kari Croop (commonsensemedia.org) gee…Lees verder

Over Elyes Gabel

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Elyes Gabel (Londen, 8 mei 1983) is een Brits acteur.

Loopbaan

Gabel begon zijn acteercarrière in 2001 met de televisieserie Casualty, waarin hij van 2004 tot 2007 de vaste rol van Gurpreet 'guppy' Sandhu speelde. Ook was hij onder meer in een klein rolletje te zien in de televisieseries The Borgias, Game of Thrones, Silent Witness en Body of Proof. Op het witte doek werd hij vooral bekend met de film World War Z in de rol van Andrew Fassbach. In 2014 kreeg hij een hoofdrol in de serie Scorpion.

Filmografie

Films

  • 2008: Boogeyman 3 - Ben
  • 2011: Kingdom of Dust - Ahemd
  • 2011: Everywhere and Nowhere - Jaz
  • 2013: Welcome to the Punch - Ruan Sternwood
  • 2013: World War Z - Andrew Fassbach
  • 2014: I…Lees verder op Wikipedia