Boek
Engels

Fifty shades darker

E.L. James (auteur)
Een jonge vrouw heeft zich korte tijd weten te ontworstelen aan de seksuele fantasiee͏̈n van een erotomane miljonair en werkt nu bij een uitgeverij in Seattle. Maar hij laat haar nog steeds niet met rust.
Titel
Fifty shades darker
Auteur
E.L. James
Taal
Engels
Parallelle titel
50 shades darker
Uitgever
London: Arrow, 2012
532 p.
ISBN
9780099579922 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Anastasia Steele heeft zich korte tijd weten te ontworstelen aan de seksuele fantasieën van de spannende miljonair Christian Grey en werkt nu bij een uitgeverij in Seattle. Maar Christian laat haar nog steeds niet met rust. Hij zoekt haar opnieuw op en onderwerpt haar aan zijn lusten. Ze probeert aan hem te ontkomen, maar dat lukt haar niet. Tweede, niet zelfstandig te lezen deel in een trilogie die dankzij de social media een enorme hype werd in vooral de Verenigde Staten. Net als in het eerste deel laten stijl, vorm en uitwerking van de personages veel te wensen over. De Britse schrijfster lijkt te schrijven voor een cognitief minder ontwikkeld publiek en haar uitleggerige beschrijving werken algauw op de zenuwen. Het verhaal stelt helemaal niets voor en de vele seksscènes zijn eentonig en binnen het erotische genre onder de maat. Desondanks zullen veel lezers vanwege de hype benieuwd zijn naar dit tweede deel. Normale druk.

Over E.L. James

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Erika Leonard, geboren als Erika Mitchell, (Londen, 7 maart 1963) is een Brits schrijfster die bekend werd met haar erotische romantrilogie Fifty Shades of Grey (in het Nederlands vertaald als Vijftig tinten grijs), die ze schreef onder het pseudoniem E.L. James en waarvan er wereldwijd al 65 miljoen zijn verkocht waarvan 1,7 miljoen in Nederland (stand december 2012). Ze begon pas in 2009 met schrijven, toen ze de website FanFiction.net ontdekte, waar ze onder de naam Snowqueen's Icedragon schreef.

Leonard woont in Londen, met haar man en twee zoons. Voordat ze succes met schrijven had, werkte ze bij een televisiezender in Londen.

Bibliografie

Prijzen

  • 2012, Time 100, door Time, genoemd bij de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld
  • 2012, Publishers Weekly, publicist van het jaar
  • 2012, National Book Award (UK), P…Lees verder op Wikipedia