Een Engelse graaf heeft de liefde van zijn leven tot in de wildernis van Albanië achtervolgd, maar wordt zelf ook op de hielen gezeten door de schandalen uit zijn verleden.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Missus
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
447 p.
ISBN
9789044654097 (paperback)

Besprekingen

Een nieuwe roman vol glamour, intrige, liefde en passie van E L James, bekend van ‘Vijftig tinten grijs’. Maxim Trevelyan, graaf van Trevethick tegen wil en dank, heeft Alessa Demachi, de liefde van zijn leven, tot in de wildernis van Albanië achtervolgd. Maar kan deze voormalige casanova ooit een goede echtgenoot worden, of zullen Maxims beruchte reputatie en de geheimen van zijn aristocratische familie zijn geluk kapotmaken? Alessia Demachi trotseerde kidnappers, en was smokkelaars te slim af, maar kan ze dit huwelijk ook doen slagen? Geconfronteerd met Maxims lugubere verleden, zijn onaangename familie en het gefluister van de Londense elite wordt Alessia's positie steeds onzekerder. Zal ze ooit Maxims gravin worden, of zal ze voor eeuwig gezien worden als zijn schoonmaakster? Meeslepend en zeer toegankelijk geschreven, met hier en daar grof taalgebruik. Het boek bevat expliciet seksuele scènes. E L James (1963) is een internationaal bekende Britse schrijver. Wereldwijd zijn va…Lees verder

Over E.L. James

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Erika Leonard, geboren als Erika Mitchell, (Londen, 7 maart 1963) is een Brits schrijfster die bekend werd met haar erotische romantrilogie Fifty Shades of Grey (in het Nederlands vertaald als Vijftig tinten grijs), die ze schreef onder het pseudoniem E.L. James en waarvan er wereldwijd al 65 miljoen zijn verkocht waarvan 1,7 miljoen in Nederland (stand december 2012). Ze begon pas in 2009 met schrijven, toen ze de website FanFiction.net ontdekte, waar ze onder de naam Snowqueen's Icedragon schreef.

Leonard woont in Londen, met haar man en twee zoons. Voordat ze succes met schrijven had, werkte ze bij een televisiezender in Londen.

Bibliografie

Prijzen

  • 2012, Time 100, door Time, genoemd bij de 100 meest invloedrijke mensen in de wereld
  • 2012, Publishers Weekly, publicist van het jaar
  • 2012, National Book Award (UK), P…Lees verder op Wikipedia