Geschiedenis van de stad New York van 1664 tot 2009, verteld via de lotgevallen van een aantal families door de generaties heen.
Onderwerp
New York (stad)
Titel
New York
Auteur
Edward Rutherfurd
Vertaler
Carla Hazewindus Anne Jongeling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
New York
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
799 p. : ill.
ISBN
9789026129476 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Rutherfurd (1948) is de auteur van vuistdikke romans over de geschiedenis van een grote stad of een land. Hij maakt daarbij gebruik van zowel fictieve als historische personages en gebeurtenissen. Na ‘Russka: de roman over Rusland’ (1993) en ‘London: roman van een stad’ (1998) vertelt hij in ‘New York’ het epos van de Verenigde Staten met New York als dynamisch middelpunt. In een aantal verweven familiegeschiedenissen (de Masters uit Engeland, de Van Dijcks uit Holland, de Caruso’s uit Italië enz.) komen de belangrijkste historische gebeurtenissen voor het voetlicht, vanaf 1664 toen Hollandse kolonisten de indianen verdreven van Manhattan tot de aanslagen op de Twin Towers. Rutherfurd is in staat om geschiedenis echt tot leven te wekken. Een van zijn methoden om dit te bereiken is de interactie van de fictieve personages met bestaande historische figuren, zoals Benjamin Franklin, Abraham Lincoln e.a. Door de vlotte stijl en de vele historische details (gevolg van een grondige research…Lees verder

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia

Suggesties