Titel
Weerwraak / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cold vengeance
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
349 p.
ISBN
9789024533756 (paperback)

Besprekingen

Wat inspecteur Erlendur is voor Arnaldur Indridason, Lieze Meerhout voor Toni Coppers, Salander bij Stieg Larsson of Pieter Van In bij Aspe, is Aloysius Pendergast voor het Amerikaans schrijversduo Douglas Preston en Lincoln Child, kort Preston & Child. Weerwraak is het elfde boek over de excentrieke en onkreukbare special agent bij de FBI. Pendergast begon zijn carrière in 1995, in De vloek van het oerwoud, dat meteen aansloeg bij de fans van het spannende boek. In Weerwraak gaat Pendergast op jacht in de Schotse Hooglanden met zijn schoonbroer Judson Esterhazy. Wanneer ze een edelhert waarnemen, volgen ze het dier tot ze een goede schietpositie hebben gevonden. Ze belanden in een moerassige omgeving en verdwalen. Hier blijkt Esterhazy evenwel andere bedoelingen te hebben met zijn schoonbroer Pendergast. Terwijl hij in het moeras wegzakt, wordt Pendergast door Esterhazy neergeschoten en voor dood achtergelaten.
De lezer moet weten, na het lezen van he…Lees verder
Nadat hij ternauwernood een moordaanslag heeft overleefd, hoort FBI-agent Pendergast dat zijn vrouw die hij jaren geleden begroef, niet dood is. Zijn eigen leven blijft intussen gevaar lopen, waarbij hij te maken krijgt met een tegenstander die letterlijk over lijken gaat. Elfde boek met de excentrieke, maar ook sympathieke Pendergast in de hoofdrol. Het verhaal uit de voorgaande delen wordt gewoon vervolgd, lastig voor lezers die de vorige delen niet kennen (er is geen samenvatting van het voorafgaande). Het taalgebruik is eenvoudig, de karakters zijn voorspelbaar, maar wel sympathiek, het geheel is zeker spannend. Het open eind geeft meer dan voldoende ruimte voor nog vele delen. Normale druk.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks