Agent Pendergast. Altijd onaangedaan. Totdat blijkt dat de dood van zijn geliefde vrouw Helen geen ongeluk was. Ze is vermoord en Pendergast zal alles doen om achter de waarheid te komen. Hij ontdekt dat Helen op zoek was naar een geheimzinnige neurologische vogelgriepvariant. Deze vogelgriep verveelvoudigt de hersenactiviteit van de geïnfecteerde, waardoor de patiënt extreem creatief wordt. De fa
Titel
Koortsdroom
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fever dream
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013 | Andere uitgaven
397 p.
ISBN
9789024562220 (paperback)

Besprekingen

Het tiende avontuur met de onverstoorbare FBI-agent Aloysius Pendergast in de hoofdrol. Enige voorkennis van eerder delen is handig, maar niet noodzakelijk. Hij ontdekt twaalf jaar na de dood van zijn vrouw dat ze vermoord is en gaat op zoek naar de moordenaar. Samen met inspecteur D'Agosta ontrafelt hij een geheim waaruit blijkt dat zijn vrouw een gevaarlijk medicijn op het spoor was. Steeds als ze iemand verhoord hebben, wordt die persoon vermoord. Er zijn ook levensbedreigende aanslagen op henzelf. Deze spannende thriller is vol actie waarbij Pendergast volkomen kalm blijft en uiterst koelbloedig reageert. Achtervolgingen, aanslagen en verrassende wendingen maken het verhaal erg boeiend. Het geheel heeft wel iets weg van de avonturen van Indiana Jones. De schrijvers hebben zich uitermate goed gedocumenteerd wat betreft neurologische aandoeningen en de werkwijze van de farmaceutische industrie. Kleine druk.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks