Boek
Nederlands

Gevaarlijke stroming

Douglas Preston (auteur), Lincoln Child (auteur), Marjolein van Velzen (vertaler)
Als op een eilandje voor de kust van Florida tientallen afgehakte voeten, nog in hun schoen, aanspoelen, krijgt de onervaren plaatselijke politie hulp van speciaal agent Pendergast van de FBI.
Titel
Gevaarlijke stroming / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crooked river
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
394 p.
ISBN
9789024590018 (paperback)

Besprekingen

Wanneer op een eilandje voor de kust van Florida tientallen afgehakte voeten, nog in hun schoen, aanspoelen, roept de onervaren plaatselijke politie de hulp in van de FBI. Speciaal Agent Pendergast heeft het door zijn opmerkelijk voorkomen en houding niet gemakkelijk om het vertrouwen te winnen van de lokale bevolking, maar stapje na stapje en met de hulp van een oceanologe weet hij te achterhalen van waar de voeten zijn komen afdrijven. Zijn assistent Coldmoon en protégée Constance Greene, die essentieel wordt in de superspannende ontknoping van het verhaal, helpen hem. De premisse van het verhaal is gruwelijk en medische experimenten op mensen zijn niet nieuw in de geschiedenis, maar het wordt hier op een originele en geloofwaardige manier gebracht. Dit negentiende*, zelfstandig te lezen deel in de serie rond agent Pendergast, van het beroemde schrijversduo Douglas Preston (1956) en Lincoln Child (1957), staat of valt met de figuur van Pendergast, die stoïcijns, hautain en flegmatie…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks