Boek
Nederlands

Dinosaurus Canyon

Douglas Preston (auteur)

Dinosaurus Canyon

Genre:
Verschillende mensen proberen kost wat kost de lokatie te vinden van een perfect bewaard fossiel van een Tyrannosaurus Rex.
Titel
Dinosaurus Canyon
Auteur
Douglas Preston
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tyrannosaur Canyon
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2006
367 p.
ISBN
90-245-5504-3

Besprekingen


Preston, Douglas
Dinosaurus Canyon
Douglas Preston doet het na het succesvolle De codex nog eens zonder zijn compagnon Lincoln Child, maar wel weer met zijn personage Tom Broadbent. Hij slaagt er opnieuw in om een zinderend avonturenverhaal te schrijven, waarin een maansteen en een volledig skelet van een Tyrannosaurus Rex de hoofdrol spelen.
Stem Weathers, een eenzame geoloog, is aan het werk in de woestijn van New Mexico, waar hij de ontdekking van zijn leven doet. Hij houdt zijn bevindingen en ontdekkingen keurig bij in een notitieboekje. Bij zijn laatste expeditie wordt hij echter door een onbekende neergeschoten. Pech voor de moordenaar is dat Tom Broadbent toevallig in de buurt is. Die hoort het schot en gaat op onderzoek uit. Zo belandt hij als eerste bij de stervende Stem Weathers. Broadbent belooft de stervende man om zijn notitieboekje aan zijn dochter te overhandigen. In dat notitieboekje staat de precieze locatie van zijn vondst, in code weliswaar, die…Lees verder
Een vermist stuk maansteen, het fossiel van een Tyrannosaurus Rex, een paleontoloog die bereid is alles te doen om het fossiel in handen te krijgen, een huurmoordenaar, een ex-CIA-agent als monnik en een geheimzinnig bureau, gelieerd aan de NSA, dat zijn de ingrediënten waarmee Tom Broadbent te maken krijgt als hij in de woestijn van New Mexico een stervende archeoloog vindt. Het aantekenboekje van deze man blijkt levensgevaarlijk omdat het de weg wijst naar het complete fossiel van een T. Rex en naar een buitenaards organisme dat de ondergang van de dinosauriërs heeft veroorzaakt na de grote meteoorinslag. Een goed in elkaar zittend, spannend verhaal met veel informatie over de T. Rex en onderzoek naar fossielen in het algemeen. Minder overtuigend is dat een gewetenloze boef in de V.S. een veiligheidsdienst kan manipuleren tot het doden van onschuldige burgers. Maar verder biedt dit boek alles wat de thrillerliefhebber zich kan wensen: een niet alledaags onderwerp, een boeiende plaat…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks