Als er in een stadje, waar volgens de verhalen geesten rondwaren, twee leeggezogen lijken worden gevonden, komen Pendergast en Coldmoon in actie.
Titel
Bloedeloos / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bloodless
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2021
379 p.
ISBN
9789024597413 (paperback)

Besprekingen

Twintigste deel in de serie rond FBI-agent Pendergast. Na hun laatste avontuur krijgen Pendergast, Coldmoon en Constance Greene niet eens tijd om naar huis te keren. Ze worden gesommeerd om direct naar Savanne te gaan, waar twee leeggezogen lijken zijn gevonden. Het verhaal bevat weer diverse kenmerken van een Pendergast-thriller: historische plaatsen, oude en rijke families en grote huizen met veel pracht en praal en bijzondere voorwerpen. En vergeet de mysterieuze gebeurtenissen zelf niet. Wat veroorzaakt de warme tochtstroom vlak voor er een moord wordt gepleegd en hoe overbrugt het lichaam in enkele tellen een grote afstand? Niet alleen Pendergast zoekt het antwoord, maar ook een televisieploeg die een documentaire maakt over paranormale gebeurtenissen en een onderzoeksjournalist die de televisieploeg wil ontmaskeren. De vaste formule zorgt voor een feest van herkenning voor de fans. Dat Pendergast vanuit het niets verklaringen bedenkt zal hen niet deren, maar het einde van het bo…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks