Boek
Engels

Through a glass, darkly

Donna Leon (auteur)

Through a glass, darkly

Genre:
De Venetiaanse politiecommissaris Brunetti onderzoekt de dood van een nachtwaker in een glasfabriek op het Venetiaanse eiland Murano.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
Through a glass, darkly
Auteur
Donna Leon
Taal
Engels
Uitgever
London: Heinemann, 2006
256 p.
ISBN
0-434-01452-4 0-434-01539-3

Andere talen:

Besprekingen

Het vijftiende boek van deze al meer dan vijfentwintig jaar in Venetië wonende Amerikaanse schrijfster over de Venetiaanse commissaris Brunetti. Op verzoek van een jongere collega bemiddelt Brunetti bij de vrijlating van een gearresteerde milieuactivist, wiens schoonvader – die een glasfabriek bezit op het eiland Murano – al meermalen doodsbedreigingen aan diens adres heeft geuit. Als er dan inderdaad een dode valt, is Brunetti echter vrijwel de enige die niet in een ongeluk gelooft. De combinatie van de bedachtzame natuur van deze politieman – met een normaal gezinsleven en een chef die hem het leven zuur maakt – en de goede sfeertekening van de stad Venetië, zorgt voor een plezierig leesbaar geheel. Aan het eind heeft de auteur nog een verrassing in petto, waardoor het verhaal onverwacht een bevredigend einde kent. Geen boek waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten, maar wel een verhaal dat door veel mensen met genoegen gelezen zal worden. Prettige letter en bladspiegel.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia