Boek
Nederlands

Onrustig tij

Donna Leon (auteur), Janneke Zwart (vertaler)
Een commissaris van de Venetiaanse politie stelt een onderzoek in naar de moord op twee vissers en een vrouw op een schiereilandje in de lagune.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
Onrustig tij
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Janneke Zwart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A sea of troubles
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2007
301 p.
ISBN
9789023420958

Besprekingen

Ook in Onrustig tij, de nieuwe misdaadroman van Donna Leon, speelt commissaris Guido Brunetti de hoofdrol. Maar deze keer hebben ook de secretaresse van de 'Questore', Signorina Elettra, en agent Danilo Bonsuan een centrale rol in het verhaal. Twee vissers komen om wanneer er een boot ontploft in de haven van Pellestrina, een schiereiland in de Venetiaanse lagune. Geen ongeluk, zo blijkt: slachtoffers zijn nl. Guilio Bottin en zijn 18-arige zoon Marco. De eerste wordt alom gehaat en de andere is erg geliefd, maar het vissersvolkje houdt de lippen op elkaar. De secretaresse Elettra heeft echter familie op het eiland wonen en is bereid mee te werken aan het onderzoek. Sterker, ze zorgt er zelfs voor dat ze van Brunetti op vakantie mag naar het vissershaventje om zo de eilandbewoners uit te horen. Het blijkt geen ongevaarlijke situatie en Brunetti, die altijd al een boontje had voor Elettra, is bezorgd om haar veiligheid. Met Onrustig tij levert Donna Leon opnieuw een bewi…Lees verder
Commissaris Brunetti, hoofd recherche in Venetië, moet de moord oplossen op Giulio en Marco Bottin, vissers uit Pellestrina, in de Venetiaanse lagune. Dat blijkt moeilijk te zijn, omdat de ruige dorpsbevolking elke medewerking weigert en omdat alle sporen van de moord zijn uitgewist door brand. Een door zijn intrige spannend en in zijn psychologische analyse en tekening subtiel verhaal, dat zich afspeelt in een historische omgeving, met in de hoofdrol de bekende commissaris, die meer dan zakelijke belangstelling heeft voor zijn secretaresse, Elettra, die in het verhaal ook een belangrijke rol speelt. Paperback, normale druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia