Dvd
Engels

Standing up

D.J. Caruso (regisseur), Brock Cole (naar het werk van), Brian Tyler (componist)
Laura en Howie zijn noodgedwongen op elkaar aangewezen als ze door de kinderen van het zomerkamp uit pesterij op een onbewoond eiland worden achtergelaten. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Standing up
Regisseur
D.J. Caruso
Naar het werk van
Brock Cole
Componist
Brian Tyler
Taal
Engels
Uitgever
Splendid, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar het boek De zondebokken van Cole Brock
EAN
4013549049481

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm van D.J. Caruso (I am number four; Disturbia) met in de hoofdrollen Chandler Canterbury, Annalise Basso en Radha Mitchell. Het verhaal is gebaseerd op de bekroonde young adultroman 'The Goats', in het Nederlands vertaald als 'De zondebokken' van Brock Cole. Howie en Grace, beiden 13 jaar oud, worden tijdens zomerkamp slachtoffer van groepspesterij. Zonder kleding worden ze achtergelaten op een eiland. De twee nemen echter het heft in eigen hand, zwemmen naar de kant en beginnen zonder een cent op zak aan een zwerftocht door de staat New York. Aanvankelijk lijken ze zwak en niet zo aardig, maar gaandeweg ontwikkelen ze zich en groeit hun zelfvertrouwen. Peter Debruge (Variety, i) ziet het als een soort omgekeerde 'The lord of the flies.' Hij schrijft dat de low budgetfilm vooral focust op hoe een uitdagende situatie juist het beste bovenbrengt in degenen die worden getest. Geschoten in achttien dagen op een fractie van Caruso’s normale budget, werkt de film behend…Lees verder

Over D.J. Caruso

Daniel John Caruso Jr. (Norwalk (Connecticut), 17 januari 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -producent en scenarioschrijver.

Caruso studeerde televisieproductie aan de Pepperdine-universiteit. Hij begon zijn regisseur-carrière als second unit director bij regisseur John Badham. Caruso regisseerde diverse televisieproducties zoals Smallville en The Shield. Op het witte doek ontving hij positieve kritieken met films als de thrillers Disturbia (die licht gebaseerd is op Alfred Hitchcock-klassieker Rear Window) en Eagle Eye beide met Shia LaBeouf in de hoofdrol.

Filmografie

Film

Exclusief korte films

Televisie

Externe links