Boek
Nederlands

Zondag dus : samen sterke verhalen vertellen

Diane Broeckhoven (auteur), Fikry El Azzouzi (auteur), Siska Goeminne (auteur)

Besprekingen

Bundel met verhalen én gedichten, speciaal voor niet-ervaren lezers. Denk hierbij aan mensen die al lang geen boek meer hebben opgepakt en weer willen beginnen met lezen of aan mensen die de taal niet goed beheersen. Toch is de bundel ook interessant voor alle andere lezers. De acht verhalen hebben geen gemeenschappelijk thema, maar een aantal zijn wel absurdistisch te noemen. Ze zijn uitgekozen omdat ze uitnodigen tot napraten en interessant zijn om samen te lezen. Sommige verhalen kunnen als ‘moeilijk’ ervaren worden door ongeoefende lezers. Bij ieder verhaal is een passend gedicht gekozen van bekende dichters, waardoor de lezer op een laagdrempelige manier in aanraking komt met poëzie. De bundel wakkert op deze manier de leeshonger aan en maakt nieuwsgierig naar ander werk van de schrijvers. Doordat de verhalen uiteenlopen in thema en stijl, zit er voor iedere lezers wel iets tussen.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia