Boek
Nederlands

Met het bloed van mijn hart. II

Diana Gabaldon (auteur), Annemarie Lodewijk (vertaler)
+1
Met het bloed van mijn hart. II
×
Met het bloed van mijn hart. II Met het bloed van mijn hart. II
In de reeks:
Genre:
Jamie Fraser, in 1778 generaal geworden in het revolutionaire leger van George Washington, is bang dat hij zijn voor de Britten vechtende zoon op het slagveld zal treffen.
Titel
Met het bloed van mijn hart. II
Auteur
Diana Gabaldon
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Written in my own heart's blood [II]
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
639 p.
ISBN
9789022572382 (paperback)

Besprekingen

Jamie Fraser, de Schotse rebel die in Amerika tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog aan de kant van de kolonisten vocht tegen de Engelsen, leek te zijn verdronken, maar verscheen in 1778 in Philadelphia, terwijl zijn tijdreizende vrouw Claire is hertrouwd met Lord John Grey. Op verzoek van George Washington is hij nu generaal in het revolutionaire leger en leeft met de angst te moeten vechten tegen William, van wie hij pas kort weet dat het zijn zoon is. Ook zijn neef Ian heeft zo zijn problemen en het gezin van zijn dochter Brianna probeert in 1980 om te gaan met de ontvoering van zoon Jemmy. De Amerikaanse auteur (1952) schrijft historisch-romantische fictie, o.a. de ‘Reiziger’ bestsellerreeks (historische romans met SF-kanten). Het 8e deel, in ons land in twee delen verschenen, is gemengd ontvangen, maar beter dan deel 7. Dit goedvertaalde deel 8-II kan niet los van 8-I* gelezen worden. Het opent boeiend via goede plots, levendig tijdsbeeld, veel actie en wat romantiek, maar de grot…Lees verder

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia