Boek
Nederlands
Na twintig jaar besluit een vrouwelijke arts voor de derde keer de mogelijkheid om in de tijd terug te reizen te benutten om in de periode van de Schotse Opstand haar minnaar te gaan zoeken.
Extra onderwerp
fantasy, Verfilmd
Titel
De verre kust
Auteur
Diana Gabaldon
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Voyager
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
816 p.
ISBN
9789022569672 (paperback)

Besprekingen

In De reiziger ging Claire door een magische kring van stenen tweehonderd jaar terug in het verleden van Schotland en in Terugkeer naar Inverness keerde ze naar onze tijd terug. In de tussenliggende periode vond ze haar grote liefde Jamie en was zij betrokken bij de strijd van de Schotten tegen de Engelsen.

Dit derde deel begint meer dan twintig jaar later. Aanvankelijk springt het heen en weer tussen het leven van Jamie in de 18de eeuw en dat van Claire in de 20ste. Zij is er pas onlangs achter gekomen dat Jamie niet is gestorven in de slag bij Culloden en probeert samen met haar inmiddels volwassen dochter, het kind van Jamie, en een bevriende historicus te ontdekken wat er met Jamie is gebeurd. Gedurende die zoektocht komen de gebeurtenissen uit haar eigen leven als flashbacks voorbij. Wanneer zij hebben bepaald waar Jamie zich twintig jaar na hun scheiding bevindt, gaat Claire voor de derde keer door de magische stenen, nu om voorgoed bij haar geliefde te blij…Lees verder
Zelfstandig te lezen vervolg op 'Terugkeer naar Inverness' * waarin een Engelse vrouw in 1968 besluit weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden te stappen om zich bij haar echtgenoot - een Schot met wie zij in 1743 gehuwd is - te voegen. Na een stormachtige hereniging beleven zij vele avonturen en weten uiteindelijk na een verschrikkelijke zeereis de Amerikaanse staat Georgia te bereiken. Een prachtige historische roman, waarin spanning en romantisch avontuur kundig met elkaar verweven zijn. De uitstekende karakter- en milieutekening maken het tot zeer boeiende lectuur. Vertelkunst van het hoogste niveau! Nieuw omslag. Kleine druk.

Over Diana Gabaldon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Diana Jean Gabaldon Watkins (Flagstaff, Arizona, 11 januari 1952) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is onder meer bekend van de Reiziger-serie (Engels: Outlander Series). Haar werk wordt verkocht in drieëntwintig landen en is vertaald in twintig talen. In Nederland worden haar boeken, die worden uitgegeven door De Boekerij bv te Amsterdam, vertaald door Annemarie Lodewijk.

Gabaldon is van Mexicaans-Amerikaans-Engelse afkomst. Ze studeerde zoölogie en biologie in Arizona en promoveerde in de ecologie. Ze heeft als hoogleraar gewerkt in het Centre for Environmental Studies aan de Arizona State University. Sinds 1991 is ze fulltime actief als schrijfster. Haar werk is niet gemakkelijk in een literair genre in te delen doordat het zowel onderdelen van fictie, non-fictie, 'fantasy' als sciencefiction bevat.

De boeken van Diana Gabaldon werden verwerkt in een tv-serie genaamd Outlander. De serie wordt in Nederland uitgezonden op Netflix en in Be…Lees verder op Wikipedia