Boek
Engels
Benny Griessel, rechercheur bij de Kaapse politie, krijgt het voor zijn kiezen na een familietragedie, de zelfmoord van een oud-collega en de verdwijning van een internetondernemer.
Titel
Icarus
Auteur
Deon Meyer
Vertaler
K.L. Seegers
Taal
Engels
Oorspr. titel
Ikarus
Uitgever
London: Hodder, 2015
372 p.
ISBN
9781473614406

Andere talen:

Besprekingen

Benny Griessel, de aan alcohol verslaafde rechercheur die inmiddels in vijf thrillers* figureert, is terug. Nog steeds kampt hij met depressies en dat wordt er niet beter op na een confrontatie met een gewelddadige familietragedie en de zelfmoord van een oud-collega. Omdat Benny nog steeds worstelt met de drank neemt zijn collega Vaughn Cupido de leiding op zich in een zaak die draait om de verdwijning van een succesvolle internetondernemer. Cupido levert een hele andere strijd: hij is namelijk verliefd op de hoofdverdachte. Afwisselend krijgt het verhaal vorm door het moeizame onderzoek van Benny en Cupido en een schijnbaar losse bekentenis van wijnboer Francois du Toit aan zijn advocaat. Het verband daartussen blijft duister en de spanning zit er tot de laatste pagina in. Meyer levert opnieuw vakwerk: een sfeervolle thriller met memorabele personages, een verrassend plot en puntige dialogen, gelardeerd met smeuïg Zuid-Afrikaanse 'slang'. Pocketuitgave, kleine letter.

Over Deon Meyer

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

Deon Godfrey Meyer (Paarl, 4 juli 1958) is een bekroonde Afrikaanstalige thrillerauteur.

Leven en werk

Deon Meyer werd geboren op 4 juli 1958 in Paarl. Hij deed eindexamen in 1976 aan de Schoonspruit High School in Klerksdorp. Hij studeerde aan de Potchefstroomse Universiteit voor Christelijk Hoger Onderwijs waar hij zijn bachelorgraad behaalde in Engels en Geschiedenis als hoofdvakken. Later behaalde hij een honours degree aan de Universiteit van de Vrijstaat. Hij woonde lang in het historische kustplaatsje Melkbosstrand waar hij de meeste van zijn romans schreef.

In de jaren tachtig werkte hij als journalist bij Die Volksblad, op de pr-afdeling van de Universiteit van de Vrijstaat, en hij begon als copywriter bij Sanlam. In 1991 werd hij benoemd als hoofd interne communicatie en directeur van Sanlams publiciteitsafdeling. Na Sanlam begon hij zijn eigen onderneming gespecialiseerd in virtuele gemeenschappen op inter…Lees verder op Wikipedia