Boek
Nederlands
Een jongeman die zich alleen 's nachts op straat vertoont, ontmoet een gothic meisje dat jaren eerder is verkracht en nog steeds door haar verkrachter achterna wordt gezeten.
Titel
Onschuld
Auteur
Dean Koontz
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Innocence
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
431 p.
ISBN
9789024562909 (paperback)

Besprekingen

Addison Goodheart leidt een allesbehalve gemakkelijk leven. Mensen vinden zijn verschijning zo weerzinwekkend dat ze spontaan in geweld uitbarsten. Noodgedwongen leeft hij daardoor in een bunker onder de stad en komt hij alleen 's avonds buiten om eten te halen of om plaatsen in de stad te bezoeken. Op een nachtelijke excursie naar de bibliotheek komt hij Gwyneth tegen, een achttienjarig gothicmeisje met een sociale fobie die het gemunt heeft op de man die haar vader vermoordde, waardoor ze zijn volgende doelwit is geworden. Doordat ze beiden buitengesloten zijn uit de maatschappij, vormen de twee al snel een band en Addison wil er dan ook alles aan doen om Gwyneth te helpen, er daarbij op lettend dat ze zijn ware gelaat nooit te zien krijgt. Hoe meer Addison zich inlaat met haar, hoe meer hij om haar begint te geven en hoe moeilijker het wordt om zichzelf te blijven verbergen, waardoor zijn voorheen zorgvuldig geplande verborgen leven overhoopgehaald wordt en hij ook gevaar loopt om …Lees verder
Addison Goodheart is anders dan andere mensen en daarom leeft hij onder de stad, afgezonderd van een maatschappij die hem vanwege zijn uiterlijk heeft verstoten. 's Nachts trekt hij via de riolen en onderaardse gangen naar de openbare bibliotheek waar hij op een nacht Gwyneth ontmoet die net als hij buiten de maatschappij staat. Zij wordt achterna gezeten door een man die de kunstschatten van haar vader stiekem verkoopt. Addison en Gwyneth krijgen een hechte band met elkaar maar moeten een strijd leveren op leven en dood om te kunnen overleven. Weer een intrigerend fantasyverhaal vol bovennatuurlijke zaken, moord en doodslag van deze veelschrijver. In afwisselende hoofdstukken wordt het hoofdverhaal maar ook de geschiedenis van Addison verteld waardoor sympathie ontstaat voor zowel hem als het meisje. Het is een vlot en boeiend geschreven verhaal maar naarmate het einde nadert, bevat het steeds meer fantasyelementen waar je toch wat leeservaring op dit vlak voor moet hebben om het ein…Lees verder

Over Dean Koontz

Dean Ray Koontz (Everett (Pennsylvania), 9 juli 1945) is een Amerikaans fictieschrijver, vooral bekend om zijn populaire thrillers, waar hij vaak elementen van horror, fantasie, science fiction, mysterie en satire in verwerkt. Koontz schreef aan het begin van zijn carrière onder verschillende pseudoniemen, waaronder "David Axton", "Deanna Dwyer" , "K.R. Dwyer" , "Leigh Nichols" en "Brian Coffey".

Hij heeft meer dan 105 romans gepubliceerd, enkele novelles en een collectie van korte verhalen. Van zijn werk zijn meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Romans

Bloemlezing

  • Strange Highways (1994, verhalen) {heruitgebracht in september 2002}

Verhalen

  • "Black River" (1999)
  • "Pinkie" (1998)
  • "Trapped" (1989) {heruitgebracht als stripverhaal in 1992}
  • "Gr…Lees verder op Wikipedia