Jaren geleden heeft de man die bekend stond als Tarzan de Afrikaanse jungle achter zich gelaten. Onder valse voorwendselen keren Tarzan en Jane terug naar Afrika waarna Jane ontvoerd wordt om Tarzan in de val te lokken.
Titel
The legend of Tarzan / written and directed by David Yates
Regisseur
David Yates
Naar het werk van
Edgar Rice Burroughs
Acteur
Alexander Skarsgård Samuel L. Jackson Margot Robbie Djimon Hounsou Christoph Waltz
Componist
Rupert Gregson-Williams 1966-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Bros. Entertainment, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888221372

Besprekingen

Avonturenfilm van David Yates (Harry Potter; State of play) met Alexander Skarsgård (True blood) en Margot Robbie (Suicide squad). Tarzan leidt al acht jaar samen met zijn vrouw Jane een deftig leven in Londen, wanneer hij door de Belgische koning Leopold wordt uitgenodigd terug te keren naar Congo. Het blijkt een complot dat draait rond slavenhandel, diamantmijnen en een oud conflict van Tarzan met stamhoofd Mbonga. De recensenten geven 2-3 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 7-7-'16): '(...) The legend of Tarzan geeft een realistische draai aan een bestaand fantasie-avontuur. (...) Yates wekt de jungle tot leven met de duistere atmosfeer die we nog kennen van zijn Harry Potter-slotstuk, afgewisseld met fraaie kleurrijke plaatjes bij daglicht. Binnen zijn vermakelijke avontuur geeft hij intussen een mooi afgepaste kritiek op imperialisme en vreemdelingenhaat, maar laat hij soms wel wat steken vallen met digitale effecten (...)'.

Over David Yates

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Yates (St. Helens (Merseyside), 1963) is een Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan onder andere over het typische leven in zijn geboortestreek, maar ook bijvoorbeeld over problemen met betrekking tot de integratie van immigranten.

Yates is wereldwijd vooral bekend door zijn regie van de vijfde en zesde Harry Potter-film. Yates werd eveneens gevraagd voor de regie van de laatste twee films, de verfilming van Harry Potter and the Deathly Hallows part I en part II. Het eerste deel hiervan verscheen op 17 november 2010 in de zalen, het tweede in juli 2011. Na het grote succes van de Harry Potter-films werd in november 2016 bekend dat Yates de volledige serie Fantastic Beasts and Where to Find Them mocht gaan regisseren. De serie zal bestaan uit 5 films waarvan de eerste uitkwam op 17 november 2016. De serie speelt zich af in de wereld van Harry Potter, enkele decennia voordat de normale Harry Potter-serie begon.

Lees verder op Wikipedia