Gevallen engel

David Hewson (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
Rechercheur Nic Costa wordt geconfronteerd met de zaak van een Britse academicus die in Rome van het balkon van zijn appartement is gevallen. De zaak blijkt verband te houden met een oud familiegeheim dat uit de zestiende eeuw stamt.
Titel
Gevallen engel
Auteur
David Hewson
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fallen angel
Editie
2
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
432 p.
ISBN
9789026129957 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Detective Nic Costa, met verlof in Rome, is erbij wanneer een filosoof een fatale val van het balkon van zijn huis maakt. Costa vangt diens tienerdochter op en vat onmiddellijk sympathie op voor het breekbare, intelligente meisje. Daardoor wordt hij ook, eerst zijdelings, dan volledig betrokken bij het onderzoek. Zijn de parallellen met de vierhonderd jaar oude legende van de incestueuze en moordende Romeinse familie Cenci terecht of werden ze geënsceneerd? Costa en zijn team krijgen maar moeilijk vat op de koele moeder, de drugsverslaafde zoon en de dochter die een geheim in zich draagt maar het niet wil delen. Vijfde boek met Costa in de hoofdrol. Tegen de authentieke setting van het goed geschetste Rome drentelt een goed aan elkaar hangend en psychologisch goed getekend politieteam rond een donker en mysterieus familiegeheim. Intrigerend geschreven en met genoeg plotwendingen, afleidingsmanoeuvres en knappe personages om deze donkere, weinig opwekkende, maar boeiende roman gestalt…Lees verder

Over David Hewson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mark Bothwell (Bodsham at en.wikipedia)

David Hewson (9 januari 1953) is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Zijn series van moderne misdaad spelen zich af in Rome, met in de hoofdrol detective Nic Costa. Het eerste deel was getiteld A Season for the Dead en werd tot dusver gevolgd door tien sequels.

Levensloop

Hewson verliet zijn school op zijn zeventiende en werkte voor een plaatselijke krant in het noorden van Engeland. Later werd hij verslaggever voor The Times en redacteur bij The Independent. Hij was lid van het International Thriller Writers Inc tot 2009. In 2011 werd Hewson gevraagd de 'novelisation' te schrijven van de populaire Deense dramaserie The Killing.

Bibliografie

Boeken