Dvd
Engels
Een non en enkele weesmeisjes krijgen onderdak bij een poppenmaker en zijn vrouw. Een van de meisjes ontdekt in een afgesloten kast de pop Annabelle.
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks
EAN
5051888227688

Besprekingen

Horrorfilm van David F. Sandberg (Lights out), een prequel bij 'Annabelle'* (2014) en onderdeel van de serie 'The conjuring'**. In 1955 vinden een non en zes jonge weesmeisjes onderdak bij een poppenmaker (Anthony LaPaglia) en zijn vrouw, van wie het dochtertje twaalf jaar geleden om het leven kwam. Opgesloten in een kast is daar de pop Annabelle, die bezeten is door een demon. Een van de weesmeisjes bevrijdt de pop uit haar gevangenschap. De recensenten geven 2 of 3 sterren. André Waardenburg (NRC 8-8-'17): '(...) Het eerste uur van Annabelle is sfeervol en eng. De spanning wordt met beproefde middelen – krakende vloeren, piepende deuren, griezelige schaduwen – flink opgeschroefd. Ook de jonge actrices zijn prima en de thematiek van religie versus duistere krachten wordt aardig in de verf gezet. Maar dan wordt Annabelle te expliciet en te uitleggerig, een probleem waar wel meer horror aan ten onder gaat. (...)'

Over David F. Sandberg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David F. Sandberg (Jönköping, 21 januari 1981) is een Zweeds filmregisseur.

Sandberg begon zijn carrière met het maken van lowbudget-animaties, -documentaires en -korte films, die voornamelijk in het genre horror waren. Een van zijn meest geprezen korte film was Light Out uit 2013. Mede door deze film verhuisde hij in 2015 naar Los Angeles. Daar maakte hij in 2016 zijn langspeelfilmdebuut met de horrorfilm Lights Out, gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2013. In 2017 verscheen zijn tweede langspeelfilm Annabelle: Creation, de vierde film uit de The Conjuring-fanchise. Dat hetzelfde jaar werd hij ingehuurd voor de regie van de zevende DC Extended Universe-film Shazam! over de gelijknamige superheld die in 2019 uitkwam en overwegend positief werd ontvangen. Voor deze film sprak hij ook de stem in van het personage Mister Mind. Het vervolg van Shazam! is aangekondigd en staat gepland in 2023 uit te komen.

Lees verder op Wikipedia