Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Na een vreselijk ongeluk waarbij hun moeder is overleden, proberen drie zussen hun zwaargewonde vierde zus er weer bovenop te helpen.
Titel
Zussen
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sisters
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
334 p.
ISBN
9789021801049

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Sabrina (34) is een drukbezette advocate in echtscheidingszaken. Tammy (29) produceert succesvolle televisieseries. Hun zus Candy (21) is een internationaal model. Als hun zus Annie (26), schilderes, bij een ongeluk gehandicapt raakt, besluiten zij een jaar voor haar te zorgen in een gehuurd huis in New York. Dit familieleven en de ontwikkelingen naar de toekomst, vooral in relationeel opzicht, staan centraal in deze verrassende roman. De auteur weet de individuen goed te schetsen en te scheiden. Ze pleit ook voor een sterkte familieband. Ze vervalt nogal eens in herhalingen en de zusjes zijn wel onwaarschijnlijk opofferingsgezind en lief voor elkaar. Steel (1947) publiceerde sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw meer dan vijfenvijftig, ook voor de televisie verfilmde romans en is goed voor bestsellers. Paperback, normale druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia