Vriendschap : als je elkaars eenzaamheid herkent

Danielle Steel (auteur), Jet Matla (vertaler)

Vriendschap : als je elkaars eenzaamheid herkent

Ginny, die hulpverlener is bij een internationale mensenrechtenorganisatie en die drie jaar geleden haar man en zoontje verloor bij een auto-ongeluk, vindt steun bij het 13-jarige dakloze jongetje Blue.
Titel
Vriendschap : als je elkaars eenzaamheid herkent
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blue
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
314 p.
ISBN
9789024578405 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Ginny werkt hard als noodhulpverlener voor een internationale mensenrechtenorganisatie. Ze gaat van het ene oorlogsgebied naar het andere en ziet er tegenop om weer terug naar New York te gaan. Drie jaar geleden, net voor kerst, werd haar geluk wreed verstoord en kwamen haar echtgenoot en driejarig zoontje om bij een auto-ongeluk. De herinneringen worden haar bijna te veel als ze het dertienjarige dakloze jongetje Blue ontmoet. Er ontstaat een hechte band tussen de twee, ze blijken elkaar nodig te hebben om de trauma’s uit hun verleden te verwerken. Danielle Steel (1947) is een grootheid op het gebied van de human interest verhalen in een wereld van glitter en glamour. Dit verhaal blijft echter wel erg vlak en de keuzes die de hoofdpersonen maken zijn bijna naïef te noemen. Ginny stort zich op een wildvreemde jongen en zondert zich af van haar eigen familie en een vader die aan Alzheimer lijdt. De zware trauma’s die zij en Blue meetorsen, worden met het grootste gemak opgelost, terwij…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia