Na een exclusief diner in Parijs veranderen de levens van de gasten dramatisch.
Titel
Magie
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Yvonne de Swart Betty Klaasse
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Magic
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
303 p.
ISBN
9789024576715 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

‘Magie' vertelt het verhaal van verschillende personen die met elkaar verbonden zijn en allemaal samenkomen op een chique en exclusief diner in Parijs, de zogenaamde 'white dinners'. Iedereen gaat gekleed in het wit, neemt zijn of haar eigen eten mee in een picknickmand en verdwijnt na enkele uren van het toneel alsof er niks heeft plaatsgevonden. Het verhaal volgt Jean-Philippe en zijn vrouw Valerie die hun vrienden Benedetta, Gregorio, Chantal en Dharam hebben uitgenodigd. Het etentje verloopt niet als ieder ander etentje want wat er tijdens het diner gebeurt, zet de toon voor de rest van hun levens. Jean-Philippe krijgt een baan aangeboden in China, Benedetta en Gregorio gaan scheiden, Chantal wordt verliefd op een jongere man genaamd Xavier en Dharam wordt verliefd op Benedetta. Vlot geschreven roman van de Amerikaanse bestsellerauteur.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia