Boek
Engels

A good woman : a novel

Danielle Steel (auteur)
Nadat haar vader en broer bij de ramp met Titanic in 1912 zijn omgekomen, besluit een heel jonge vrouw haar leven in dienst te stellen van anderen.
Titel
A good woman : a novel
Auteur
Danielle Steel
Taal
Engels
Uitgever
New York: Dell, 2009
377 p.
ISBN
9780440243304

Andere talen:

Besprekingen

Annabelle is 18 jaar oud wanneer haar vader en broer omkomen bij de ramp op de Titanic in 1912; haar moeder en zijzelf zoeken afleiding in vrijwilligerswerk, het enige dat rijke meisjes en vrouwen konden doen in die tijd, maar Annabelle probeert toch meer invulling aan haar leven te geven en brengt het uiteindelijk tot arts. Haar privéomstandigheden zijn verre van ideaal, met een onvervuld huwelijk, en de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog als haar werkterrein, toch ontpopt zij zich als een vrouw van uitzonderlijke kracht. Typische Steel-roman die de lezer met vaart door de geschiedenis voert, goed gedocumenteerd, maar met gladgepolijste karakters. Dat de lezer nog meekrijgt dat de hoofdpersoon 'een eenvoudige wollen grijze jurk' aantrekt alvorens zich naar de overlevenden van de Titanic te spoeden en zich dan 'geen tijd gunt om heur haar op te steken' komt de nuchteren onder ons overdreven over; niettemin een verhaal om je in te verliezen als je behoefte hebt aan romantiek me…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia