Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen

Danielle Steel (auteur), Josee Koning (vertaler)
+1
Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen
×
Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen

Een rijk verleden : een huis met een geschiedenis brengt twee families samen

Genre:

Andere formaten:

Besprekingen

Het nieuwe herenhuis van een New Yorkse familie blijkt ook bewoond te worden door de geesten van een grote familie uit 1917. Chronologisch opgebouwd verhaal met alwetende verteller. Ongecompliceerde intrige, waarin het leven in 2017 wordt verweven met dat in 1917. De personages, ook de geesten, leven dusdanig harmonieus samen dat het onderscheid tussen beide periodes wegvalt. De verhaallijn uit 1917, het merendeel van het verhaal, geeft een inkijkje in de gebeurtenissen en levensstijl van een welgesteld gezin. Het weinig spannende, romantische verhaal wordt soepel en kabbelend verteld. De personages zijn zeer positief, net geen flat characters. Gesitueerd in ontwikkelde, welgestelde milieus in San Francisco. De veelgelezen schrijfster (1947) met een uitgebreid oeuvre kiest hier als thema het gegeven dat heel verschillende mensen veel van elkaar kunnen leren.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia