Boek
Nederlands
Een steenrijke Rus wil de schilderijen hebben van een kunstenaar, die verliefd is geworden op de jonge maîtresse van de Rus.
Titel
De maîtresse
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Jet Van den Toorn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The mistress
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
297 p.
ISBN
9789024578443 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een steenrijke Russische industrieel, 49 jaar, heeft een heel jonge beeldschone maîtresse, die gewillig aan al zijn eisen voldoet. Hun relatie komt onder druk te staan als zij ontdekt dat hij schilderijen heeft laten stelen van een overleden Franse schilder. Deze schilderijen hangen in een restaurant aan de Franse zuidkust, dat gerund wordt door de weduwe en haar zoon, ook een zeer talentvolle schilder. Tijdens een bezoek van de Rus en zijn liefje aan de eetgelegenheid valt de zoon als een blok voor het liefje en besluit hij haar portret te maken. De auteur (1947) schrijft meerdere boeken per jaar en altijd over de zeer welgestelden in de samenleving, ook deze keer. Steel brengt veel tijd door in Parijs en weet de materialistische omgeving van modehuizen en toprestaurants moeiteloos te vermelden. Pocketuitgave, kleine letter, ruime marge.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia