Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Galeriehoudster Francesca Thayer woont in een prachtig huis op Charles Street 44. Als haar relatie stukloopt, is ze de wanhoop nabij: ze staat er alleen voor en moet een gigantische hypotheek afbetalen. Ze besluit huisgenoten te zoeken. Hoewel die allemaal heel verschillend zijn, bieden ze haar hun onvoorwaardelijke vriendschap. Zo herstelt Francesca langzaam van haar verdriet. Maar zal ze zich oo
Titel
Charles Street 44
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
44 Charles Street
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016 | Andere uitgaven
303 p.
ISBN
9789021018744 (paperback) 9789021019390 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Danielle Steel heeft inmiddels meer dan 55 boeken op haar naam staan en is onder andere bekend van de internationale beststellers Erfenis, Familieband en De casanova. In Charles Street 44 lezen we over galeriehoudster Francesca, die in een groot huis woont op Charles Street 44. Wanneer zij en haar partner besluiten hun relatie te beëindigen, staat ze er alleen voor en moet ze in haar eentje een gigantische hypotheek afbetalen. Ze besluit om huisgenoten in huis te nemen. Ze plaatst een advertentie en al gauw bieden kandidaten zich aan. Deze zijn nogal verschillend qua karakter, maar bieden allemaal hun onvoorwaardelijke vriendschap aan Francesca aan. Ze neemt uiteindelijk drie mensen in huis en met elk van de drie personen krijgt ze een bijzondere relatie. Hierdoor raakt het verdriet om de verbroken relatie een beetje naar de achtergrond. Uiteindelijk vindt ze in de mannelijke huisgenoot ook een nieuwe partner.
Het verhaal komt langzaam op gang, er zit …Lees verder
Als haar vriend de relatie verbreekt, moet Francesca alleen de enorme hypotheek van het grote huis betalen. Ze neemt huurders die al snel een soort familie vormen. Iedereen heeft zijn eigen problemen, maar met elkaars steun komt daar een oplossing voor. En ook Francesca durft weer open te staan voor een nieuwe relatie. Deze echte feelgood roman beschrijft het leven en problemen van een aantal gewone mensen. Een warm boek waarin vriendschap een belangrijke rol speelt. De liefdesrelatie ontwikkelt zich pas heel vanzelfsprekend tegen het einde van het verhaal. Kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia