Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Het leven van regisseur Tallie Jones lijkt op rolletjes te lopen. Ze is gelukkig met partner en tienerdochter en heeft een personal assistant om haar drukke leven op orde te houden. Dan komen er steeds meer barsten in haar ideale leven.
Titel
Bedrog
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Betrayal
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
319 p.
ISBN
9789021808253 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Bedrog vertelt het verhaal van Tallie Jones, een succesvol filmregisseur. Samen met haar vriend Hunter regisseert ze films die keer op keer kaskrakers zijn. Met haar tienerdochter Maxime heeft ze een perfecte moeder-dochterrelatie. Haar assistent en beste vriendin Brigitte organiseert perfect haar professionele en persoonlijke leven.
Voor het volgende filmproject trekken ze een Japanse investeerder aan. Als voorwaarde voor de financiering vraagt hij een externe audit van Tallie's financiën. Tijdens de voorbereiding van de audit stelt haar boekhouder Viktor vast dat er maandelijks een groot bedrag van Tallie's rekening wordt gehaald. Al snel wordt duidelijk dat ze bestolen wordt, maar door wie? Is het haar boekhouder, haar beste vriendin Brigitte of Hunter, de man van haar leven?
Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt Hunter ook nog eens een relatie te hebben met een andere vrouw, en ook Brigitte is niet wie ze beweert te zijn.
Danielle Steels schrijfstijl is erg to…Lees verder
Tallie Jones is een succesvol filmregisseuse, die het helemaal gemaakt heeft in Hollywood. Bij een controle van haar boekhouding komt aan licht dat iemand uit haar directe omgeving al jarenlang grote sommen geld van haar steelt. Is het haar persoonlijk assistente en beste vriendin Brigitte of is het Tallies geliefde, Hunt? Via een privédetective ontdekt Tallie dat de twee mensen die ze door en door vertrouwde, haar beiden hebben bedrogen. Haar wereld stort in. Het verhaal heeft weinig diepgang en is niet altijd even realistisch, maar levert beslist luchtig leesplezier. Minpunt is de overdaad aan herhalingen, die het geheel onnodig lang en soms vervelend maken. Niet een van de beste van deze internationale bestsellerauteur, die al meer dan tachtig romans op haar naam heeft staan, maar hij zal bij haar fans vast in de smaak vallen. Kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia