Dvd
Engels

How does life begin?

Courteney Cox (verteller)
Gedetailleerde uitleg over de bevruchting en ontwikkeling van een foetus en de veranderingen in de vrouw tijdens zwangerschap tot aan de bevalling.
Onderwerp
Zwangerschap
Titel
How does life begin?
Verteller
Courteney Cox
Taal
Engels
Uitgever
TDM, 2013
1 dvd-video
Speelduur
ca. 50 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496856739

Besprekingen

De Amerikaanse actrice Courteney Cox neemt de kijker mee tijdens het proces van zwanger worden en uiteindelijk bevallen van een baby bij drie verschillende vrouwen. Het hele proces is in 4D-echobeelden te volgen. We zien zowel hoe de vrouwen uiterlijk veranderen tot aan het bevallen, als beelden van binnen uit, hoe het proces verloopt vanaf de bevruchting door een zaadcel tot aan het volgroeit zijn van een foetus. Bijna wekelijks wordt uitleg gegeven wat er gebeurt qua verandering in de (genetische) ontwikkeling van eencellig organisme tot een foetus met een bewustzijn en alles wat nodig is voor een mens om zich te kunnen bewegen en te ademen en voort te planten. Een intrigerende reis die goed te volgen is voor een ieder die geïnteresseerd is in het ontstaan van een mens. Twee complicaties tijdens de zwangerschap en het proces van bevallen worden toegelicht. Een productie uit de serie 'Curiosity' die gemaakt is voor Discovery Channel. Zeer heldere uitleg in gemakkelijk taalgebruik.

Over Courteney Cox

CC BY 3.0 - Foto van/door Felicia C. Sullivan at http://feliciasullivan.com/

Courteney Bass Cox (Birmingham (Alabama), 15 juni 1964) is een Amerikaanse actrice die onder meer tien jaar Monica Geller speelde in de Amerikaanse televisieserie Friends.

Levensloop

Cox begon haar acteercarrière met een korte rol in de soapserie As the World Turns en in The Misfits of Science (rond 1984), een kortlopende sf-serie over een groep wetenschappers. Hierin speelde ze naast Max Wright (Willy Tanner uit Alf). Door Brian De Palma werd ze uitgekozen om de fan te spelen die door Bruce Springsteen uit het publiek wordt getrokken in de videoclip van Dancing in the Dark. Na een aantal kleine rollen in televisieseries werkte ze mee aan Family Ties als vriendin van Michael J. Fox.

Na het einde van Family Ties raakte haar carrière in een dip tot ze naast Jim Carrey in de film Ace Ventura: Pet Detective speelde. Een jaar later deed Cox auditie voor de …Lees verder op Wikipedia