Dvd
Engels

Cougar town. Het complete eerste seizoen

Courteney Cox (acteur), Christa Miller (acteur), Busy Phillips (acteur)
Jules, een onlangs gescheiden moeder van begin veertig, is op zoek naar een nieuwe liefde, bij voorkeur een jongere man
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2010
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 510 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418285753

Besprekingen

Een Amerikaanse komische serie met in de hoofdrol Courteney Cox, vooral bekend uit de serie 'Friends'. Hoofdpersoon Jules Cobb is makelaar in Miami. Ze is begin veertig, moeder van een zoon van achttien, onlangs gescheiden en begeeft zich op advies van haar vriendinnen op het liefdespad, met de nodige twijfels én met een voorkeur voor jongere mannen – 'cougar' (poema) is een Amerikaanse term voor een oudere vrouw die met jongere mannen uitgaat. Dit leidt tot hilarische situaties, ook dankzij Jules' ex-man, haar zoon en zijn vrienden, een aantrekkelijke overbuurman en haar twee beste vriendinnen, die een hekel aan elkaar hebben. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 23-3-'10): '(...) de humor in de serie is raak en herkenbaar en Cox' vertolking van Jules kan zich meten met haar wereldberoemde rol als Monica in de hit Friends. (..)' De dvd-set bevat de 24 afleveringen van seizoen 1 (2009-2010) en enkele extra's.

Over Courteney Cox

CC BY 3.0 - Foto van/door Felicia C. Sullivan at http://feliciasullivan.com/

Courteney Bass Cox (Birmingham (Alabama), 15 juni 1964) is een Amerikaanse actrice die onder meer tien jaar Monica Geller speelde in de Amerikaanse televisieserie Friends.

Levensloop

Cox begon haar acteercarrière met een korte rol in de soapserie As the World Turns en in The Misfits of Science (rond 1984), een kortlopende sf-serie over een groep wetenschappers. Hierin speelde ze naast Max Wright (Willy Tanner uit Alf). Door Brian De Palma werd ze uitgekozen om de fan te spelen die door Bruce Springsteen uit het publiek wordt getrokken in de videoclip van Dancing in the Dark. Na een aantal kleine rollen in televisieseries werkte ze mee aan Family Ties als vriendin van Michael J. Fox.

Na het einde van Family Ties raakte haar carrière in een dip tot ze naast Jim Carrey in de film Ace Ventura: Pet Detective speelde. Een jaar later deed Cox auditie voor de …Lees verder op Wikipedia