Boek Nederlands

Weerzien in Kenia

Corinne Hofmann (auteur)

Weerzien in Kenia

Corinne Hofmann (auteur)
Genre:
Een jonge Zwitserse vrouw verhaalt over haar bezoek aan Kenia, de ontmoeting met haar ex-man, een Masai-krijger, haar schoonfamilie en het dorp waar ze woonde.
Titel
Weerzien in Kenia
Auteur
Corinne Hofmann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wiedersehen in Barsaloi
Uitgever
Amsterdam: Arena, 2005
205 p., [16] p. pl.
Aantekening
Vervolg op : Terug uit Afrika
ISBN
90-6974-763-4

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De auteur schreef een bestseller met De blanke Masai. Haar moeizame terugkeer naar de Europese maatschappij beschreef ze inTerug uit Afrika, en in dit derde boek keert ze na 14 jaar terug naar het kleine dorp in Kenia. Ze heeft haar dochter thuisgelaten, want ze vreest dat die -- volgens Masai gebruik -- wel eens bij haar vader zou moeten blijven. Natuurlijk wordt Hofman overweldigd door allerlei gevoelens, en de beschrijving daarvan neemt een belangrijke plaats in. Ze ontmoet haar man, haar schoonbroer (de enige Samburu-Masai die ook Engels spreken), haar schoonmoeder, de pater die een belangrijke rol in haar leven speelde, en een hele rij familie en vrienden van haar vroegere man. Een meer waarheidsgetrouwe kijk op het leven in een Samburu dorp zal moeilijk te vinden zijn. Onwillekeurig vergelijkt ze haar leven in Zwitserland met het moeizame, maar energieke leven in Afrika. Haar eerste boek wordt verfilmd en Hofman bezoekt ook de filmset. Een aantal foto's vullen haar…Lees verder
In haar boek 'De blanke Masai' - dat een bestseller werd - beschreef de Zwitserse Corinne Hofmann (1960) hoe ze verliefd werd op Masai-krijger Lketinga en naar Kenia verhuisde om daar met hem te gaan samenwonen. In het vervolg 'Terug uit Afrika' vertelde ze hoe ze in 1989 met haar vijftien maanden oude dochtertje wegvluchtte van haar abnormaal jaloerse man en naar Zwitserland terugkeerde. In dit boek vertelt ze over haar reis naar Kenia, bijna veertien jaar later, het weerzien met haar ex-man, haar schoonfamilie, en het dorp waar ze woonde. Ook bezoekt ze de filmset van de bioscoopfilm 'De blanke Masai'; hier wordt haar eigen levensgeschiedenis verfilmd. Verder ontmoet ze pater Giuliani die haar destijds hielp bij haar vlucht. Tenslotte keert ze naar Zwitserland terug, naar haar dochter die ze over haar Afrikaanse familie wil vertellen. Met twee katernen kleurenfoto's. Een vlot geschreven, heel persoonlijk verhaal. Vooral boeiend voor lezeressen van de voorgaande boeken.