Een duister pad

Corine Hartman (auteur)
Als een dag na haar opname in een psychiatrische inrichting een aan achtervolgingswaanzin lijdende patie͏̈nte verdwijnt, gaan medebewoonster Faye van Laar en rechercheur Simon te Bresser op onderzoek uit.
Titel
Een duister pad
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2019
368 p.
ISBN
9789403158303 (paperback) 9789403135014 (paperback, sticker)

Andere formaten:

Besprekingen

Eerste deel in serie rond psychiatrisch patiënte Faye van Laar en rechercheur Simon te Bresser. Faye woont al haar hele leven in een psychiatrische inrichting op de Veluwe. Medepatiënten zijn haar ‘familieleden’. Vader, Julius van Laar, is de directeur. Julius is tegen gebruik van antidepressiva en strijdt tegen de fabrikant van het product Seroxat. Dan wordt de aan achtervolgingswaanzin lijdende Emilie opgenomen. Haar vriend, jarenlang Seroxat-gebruiker, pleegde zelfmoord, maar is volgens Emilie vermoord. Nu zitten ze achter haar aan, beweert ze. Faye neemt haar serieus. Al na een dag is Emilie vermist. Faye gaat op haar manier op onderzoek uit en ontmoet rechercheur Te Bresser. Samen vormen ze een bijzonder team. Interessant spannend boek, waarin onvoorspelbare gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Perspectief wisselt tussen de eerste en derde persoon. Met prachtige dialogen. Knap zoals Faye’s gedachten en belevenissen in de ik-persoon worden verteld. De schrijfster heeft zich duidel…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.

Onderscheidingen

  • Storytel Award 2021 voor Hij volgt je, best beluisterde Storytel Original van dat jaar
  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019, 2020 en 2021
  • Nominatie Storytel Award 2020 voor In dichte mist
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bl…Lees verder op Wikipedia