In Berlijn wordt net na de Eerste Wereldoorlog een ziekenhuis herbouwd. Ondanks de roerige tijden is het personeel vastbesloten een veilige haven te zijn.
Onderwerp
Weimarrepubliek
Titel
Gloriedagen
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris Iris van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sternstunde
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
571 p.
ISBN
9789022595510 (paperback)

Besprekingen

Een historische roman, gesitueerd in het Berlijn van net na de Eerste Wereldoorlog. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. Hij hoort dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt en meldt zich aan. In een stad waar de oorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, is het personeel van het ziekenhuis vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad. Het boek is in prettige, toegankelijke stijl geschreven. Corina Bomann (Parchim, 1974) is een internationaal bekende Duitse schrijver. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia