Boek
Nederlands
De aankoop van een oude boot, die tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen vervoerde naar West-Duitsland, zorgt voor herinneringen bij mensen die ooit betrokken waren bij de boot.
Titel
De stormroos
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Sturmrose
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Andere uitgaven
460 p.
ISBN
9789022581018 (paperback)

Besprekingen

Na haar scheiding verhuist Annabel met haar dochtertje naar een kustplaats aan de Baltische Zee. Als ze een oude boot ziet liggen, De stormroos, is ze meteen verkocht. Samen met Christian, een andere gegadigde, koopt ze de boot. De stormroos blijkt tijdens de Koude Oorlog vluchtelingen te hebben vervoerd naar West-Duitsland. Hun verhalen worden uitgebreid verteld. Christian die met zijn vader vluchtte; de kapitein die zijn verloofde hielp ontsnappen; een vluchtelinge die zich bedacht tijdens de reis. De moeder van Annabel zou ook gevlucht zijn, en ze besluit op zoek te gaan naar haar verleden. Het boek is een liefdesroman, maar het vertelt ook heel verschillende ervaringen over het leven in Oost-Duitsland en de invloed van de Stasi. Alle verhalen worden door betrokkenen verteld, heel uitgebreid en op een rustige manier. De schrijfster (1974) is een uitstekende vertelster, daarom wordt het niet langdradig maar weet te boeien tot het einde. Een boeiend verhaal over het leven in Oost-Dui…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia