Boek
Nederlands

Pygmee

Chuck Palahniuk (auteur), Jos Den Bekker (vertaler)
+1
Pygmee
×
Pygmee Pygmee

Pygmee

Chuck Palahniuk (auteur), Jos Den Bekker (vertaler)
Genre:
Een perfect opgeleide agent bezoekt als uitwisselingsstudent uit een dictatoriaal land de Verenigde Staten met de bedoeling het land veel schade te berokkenen.
Titel
Pygmee
Auteur
Chuck Palahniuk
Vertaler
Jos Den Bekker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pygmy
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2011
249 p.
ISBN
9789044516135 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De hoofdpersoon van deze satirische roman is een 13-jarige jongen uit een niet nader genoemd ontwikkelingsland, die in Amerika bij een gastgezin komt wonen. Dat is echter slechts een dekmantel, want Pygmee (zoals hij wordt genoemd) is in feite een geheim-agent die zeer goed getraind is in zowel oosterse vechtkunsten als biologische oorlogsvoering, en zijn taak is dan ook het zaaien van paniek en chaos. Al spoedig merkt hij dat de Amerikaanse samenleving al zó verrot en decadent is geworden dat hij zelf niet veel meer hoeft te doen, maar tegelijkertijd begint hij zich af te vragen of hij zich hier niet thuis zou kunnen gaan voelen. Grappige en scherpe roman van de schrijver die nog altijd het beroemdst is door (de verfilming van) zijn debuutroman 'Fight club' (1996), waarbij echter moet worden aangetekend dat Pygmee's onvermogen om correct Engels/Nederlands te schrijven leidt tot een geestige maar gebroken stijl ('Voeten agent mij loop om hoeken' in plaats van 'Ik, de geheime agent, sl…Lees verder

Over Chuck Palahniuk

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door User:Feitclub of author Chuck Palahniuk

Charles Michael "Chuck" Palahniuk (IPA: [[ˡpɑlənɪk]]?) (Pasco, Washington, 21 februari 1962) is een Amerikaans satirisch romanschrijver en freelance journalist van Oekraïense afkomst. Hij is vooral bekend door zijn roman Fight Club, die later verfilmd werd door regisseur David Fincher.

Bibliografie

Fictie

  • Fight Club (1996)
  • Survivor (1999)
  • Invisible Monsters (1999)
  • Choke (2001)
  • Lullaby (2002)
  • Diary (2003)
  • Haunted (2005)
  • Rant (2007)
  • Snuff (2008)
  • Pygmy (2009)
  • Tell All (2010)
  • Damned (2011)
  • Doomed (2013)

Non-fictie