Boek
Nederlands

Fight club

Chuck Palahniuk (auteur), Jos Den Bekker (vertaler)
+1
Fight club
×
Fight club Fight club

Fight club

Chuck Palahniuk (auteur), Jos Den Bekker (vertaler)
Een gedesillusioneerde dertiger reageert zijn frustraties af in geheime vechtclubs, maar zijn hang naar geweld escaleert dramatisch.
Extra onderwerp
Boksen ; [ romans ]
Titel
Fight club
Auteur
Chuck Palahniuk
Vertaler
Jos Den Bekker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fight club
Uitgever
Breda: De Geus, 2007
221 p.
ISBN
9789044510072

Besprekingen

Chuck Palahniuk werd in 1999 in een klap wereldberoemd toen zijn debuutroman 'Fight Club' (1996) verfilmd werd met in de hoofdrollen Brad Pitt en Edward Norton. Acht jaar na die film kwam deze vertaling enigszins als mosterd na de maaltijd, maar dat neemt niet weg dat dit een geweldig boek is. De naamloze hoofdpersoon leidt een saai leven met een duf bureaubaantje, maar daarin komt verandering wanneer hij de charismatische maar onvoorspelbare Tyler Durden ontmoet. Via hem komt hij terecht in het circuit van 'gevechten-clubs', wekelijkse bijeenkomsten van anonieme mannen die met elkaar gevechten op de blote vuist hebben. Daarbij gaat het niet eens om de bloed en het geweld, maar vooral om de adrenaline die hun bleke levens zo broodnodig hebben. Wanneer Tylers werkelijke identiteit echter boven water komt, zit de ik-figuur in de problemen. Een intelligent en zeer spannend commentaar op onze moderne samenleving, schokkerig en suggestief geschreven en fantastisch vertaald, een boek dat de…Lees verder

Over Chuck Palahniuk

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door User:Feitclub of author Chuck Palahniuk

Charles Michael "Chuck" Palahniuk (IPA: [[ˡpɑlənɪk]]?) (Pasco, Washington, 21 februari 1962) is een Amerikaans satirisch romanschrijver en freelance journalist van Oekraïense afkomst. Hij is vooral bekend door zijn roman Fight Club, die later verfilmd werd door regisseur David Fincher.

Bibliografie

Fictie

  • Fight Club (1996)
  • Survivor (1999)
  • Invisible Monsters (1999)
  • Choke (2001)
  • Lullaby (2002)
  • Diary (2003)
  • Haunted (2005)
  • Rant (2007)
  • Snuff (2008)
  • Pygmy (2009)
  • Tell All (2010)
  • Damned (2011)
  • Doomed (2013)

Non-fictie