Dvd
Engels

Harry Potter en de steen der wijzen

Chris Columbus (regisseur), J.K. Rowling (naar het werk van), Daniel Radcliffe (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn tante en oom. Dan hoort hij dat hij een tovenaar is. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Harry Potter en de steen der wijzen
Regisseur
Chris Columbus
Naar het werk van
J.K. Rowling
Acteur
Daniel Radcliffe Emma Watson Rupert Grint
Uniforme titel
Harry Potter and the philosopher's stone
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2016 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
147 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits
EAN
5051888225998

Besprekingen

'Harry Potter en de steen der wijzen' ofwel 'Harry Potter and the philosopher's stone' onder regie van Chris Columbus en met in de hoofdrollen Daniel Radcliffe, Emma Watson en Robbie Coltrane, is gebaseerd op het eerste deel uit de populaire reeks kinderboeken van J.K. Rowling. Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom. Op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Dat verandert zijn hele leven: hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar hij allerlei magische dingen leert. En misschien moet hij het wel opnemen tegen de gevreesde magiër Voldemort. De verfilming volgt getrouw het boek. Recensenten zijn vol lof over acteerprestaties en filmmagie, hoewel twee recensenten schrijven dat volwassenen misschien meer plezier zullen beleven aan het boek. Kinderen zijn razend enthousiast. Cinema.nl geeft 3 sterren: 'Populaire fantasyfilm (...) Escapisme van de bovenste plank, naadloos gebaseerd op de bes…Lees verder

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Joseph Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway m…Lees verder op Wikipedia