Dvd
Engels

John Wick 3 : parabellum

Chad Stahelski (regisseur), Keanu Reeves (acteur), Halle Berry (acteur)
John Wick heeft de code van het internationale moordenaarsgilde verbroken en krijgt nu zelf een bende moordenaars achter zich aan.
Titel
John Wick 3 : parabellum
Regisseur
Chad Stahelski
Acteur
Keanu Reeves Halle Berry Laurence Fishburne
Taal
Engels
Parallelle titel
John Wick
Uitgever
Belga Home Video, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370814807

Besprekingen

Amerikaanse misdaadfilm (2019) van Chad Stahelski over supermoordenaar John Wick. Met o.a. Keanu Reeves (The Matrix), Halle Berry (Cloud Atlas, Catwoman, Die another day) en Ian McShane (Deadwood). John Wick heeft een lid van een internationaal moordenaarsgilde (The high table) vermoord en krijgt nu zelf allerlei moordenaars achter hem aan omdat er een forse prijs op zijn hoofd gezet is. Het verhaal speelt zich af in New York, één uur na de gebeurtenissen uit John Wick 2*. Zijn vlucht leidt hem o.a. naar Marokko. Beoordeling IMDB: 7,7. Tomatometer: 90%. André Waardenburg (NRC 3-5-’19): ‘Genietbare actie met verstand op nul. (…) In vijf jaar tijd is John Wick uitgegroeid tot een geliefde moderne actieheld. (…) een niet-aflatende reeks keiharde actiesequenties (...) met een inventief arsenaal aan wapens, variërend van blote vuisten en messen tot vintage pistolen. Soms lijkt de film wel een stiekeme reclamespot voor de NRA, de National Rifle Association’ (3 sterren). Berend Jan Bockting …Lees verder

Over Chad Stahelski

CC BY 2.0 - Foto van/door Anna Hanks from Austin, Texas, USA

Chad Stahelski (Palmer, 20 september 1968) is een Amerikaans stuntman en filmregisseur.

Biografie

Chad Stahelski werd geboren in Palmer (Massachusetts). Hij heeft twee jongere broers. Reeds op jonge leeftijd leerde hij vechtkunsten. In de periode dat hij aan de University of Southern California (USC) studeerde, sloot hij zich aan bij de vechtkunstschool van Dan Inosanto.

Carrière

Als stuntman

In de jaren 1990 ging Stahelski in Hollywood aan de slag als stuntman. Een van zijn eerste filmproducties was de cultfilm The Crow (1994), die berucht werd omdat hoofdrolspeler Brandon Lee, zoon van vechtsportacteur Bruce Lee, tijdens de opnames door een schietincident om het leven kwam. Na het plotse overlijden van Lee werd de film afgewerkt met stuntmannen Stahelski en Jeff Cadiente in de plaats van de acteur.

In…Lees verder op Wikipedia