Boek
Nederlands

Dicht bij huis

Cara Hunter (auteur), Ireen Niessen (vertaler)
Titel
Dicht bij huis
Auteur
Cara Hunter
Vertaler
Ireen Niessen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Close to home
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2018
333 p.
ISBN
9789044638363 (paperback)

Besprekingen

Dicht bij huis

Eerste zin. Het wordt al donker en het meisje heeft het koud.

Op een avond dat haar ouders thuis in Oxford een barbecue geven, verdwijnt de achtjarige Daisy. Inspecteur Adam Fawley, die zelf een zoon heeft verloren, en zijn team weten dat familieleden in dit soort zaken de eerste verdachten zijn. Bovendien willen Daisy’s ouders de politie geen toegang tot hun huis verschaffen. Haar moeder is meer bezig met haar uiterlijk, haar vader liegt over zowat alles. In dat disfunctionele gezin blijkt de beerpunt oneindig diep. In een aparte verhaallijn lees je wat er tijdens de dagen voor Daisy’s verdwijning is gebeurd. Het kind – hoogbegaafd, maar ook uitermate manipulatief – had voor zichzelf besloten dat haar ouders onmogelijk haar echte ouders konden zijn.

Na Morse heeft de Britse universiteitsstad dus opnieuw een gekwelde politieman. En als thrillerdebuut kan Dicht bij huis zeker tellen. Door het wisselende vertelstandpunt weet je meer dan de politie, waardoor je kritischer naar het gevoerde onderzoek begint te kijke…Lees verder

De achtjarige Daisy Mason wordt na een buurtbarbecue vermist. Het ene moment liep ze nog rond in haar madeliefjeskostuum, het andere moment is ze verdwenen. En niemand lijkt goed te weten wanneer ze haar hebben gezien tijdens het buurtfeestje. Na 24 uur wordt het ergste gevreesd. En dan valt al gauw de verdenking op haar ouders die geen goede verklaring kunnen afgeven wanneer zij Daisy voor het laatst hebben gezien. Die avond? Die middag? Of misschien de dag ervoor? Waar is Daisy? En belangrijker, leeft ze nog? Eerste deel in een serie met inspecteur Adam Fawley. Razend spannend vanaf de eerste bladzijde. Met een briljante plot en een bizarre twist aan het eind die heel verrassend is! Dit boek heeft alles wat nodig is en je blijft lezen tot het uit is.