Cd

Vertov, l'uomo con la macchina da presa

Buscemi (uitvoerder), Michel Bisceglia (uitvoerder), Kirsten Andersen (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Vertov, l'uomo con la macchina da presa
Uitvoerder
Buscemi  (keyboards) Michel Bisceglia  (piano) Kirsten Andersen  (cello) Rony Verbiest  (bandoneon;saxofoon;mondharmonica) Jo Mahieu  (gitaar) Werner Lauscher  (contrabas) The Michel Bisceglia Ensemble
Uitgever
Prova, 2009
1 cd
Oorspr. opname
2009
Speelduur
01:09:28
EAN
5425021040272
CDR
JE30737

Over Buscemi

Dirk Swartenbroekx, beter bekend onder zijn artiestennaam Buscemi, is een Belgische dj en journalist.

Biografie

Hij is de zoon van voormalig Het Belang van Limburg-hoofdredacteur Richard Swartenbroekx. Zelf is hij ook actief als journalist bij deze krant.

Buscemi's stijl kan omschreven worden als dansmuziek met een latinotintje, waaronder lounge, house, jazz, brazilian grooves, afrobeat en drum-'n-bass.

De cd Camino Real bevat housemuziek met funk- en latininvloeden. Aan deze cd hebben onder andere Isabelle Antena, Ted Milton en Michael Franti hun steentje bijgedragen. Op de cd Late Nite Reworks Vol. 1 zijn verschillende mixen te horen.

Buscemi geeft zijn muziek niet alleen uit op cd maar doet ook aan live-sets, ondersteund door zijn band met als drummer Luuk Cox, bassist Hans Mullens en trompettist Sam Versweyveld. Zo waren ze meermaals te gast op Rock Werchter, I Love Techno, Ten…Lees verder op Wikipedia