Pip, die als weesjongen onder druk werd gezet om een vijl te stelen voor een ontsnapte misdadiger, wordt uitgekozen als speelkameraadje voor Estella de mooie geadopteerde dochter van de rijke en excentrieke Miss Havisham. Later ontdekt Pip dat Miss Havisham heel andere toekomstplannen voor hem heeft dan hij gehoopt had.
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Great expectations
Regisseur
Brian Kirk
Naar het werk van
Charles Dickens
Componist
Martin Phipps
Acteur
Douglas Booth Ray Winstone David Suchet Gillian Anderson 1968-
Taal
Engels
Uitgever
Just Bridge, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
150 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344749572

Besprekingen

Nieuwe BBC-verfilming uit 2011 van een van de werken van Charles Dickens. Deze miniserie is geregisseerd door Brian Kirk, met Ray Winstone, Douglas Booth, Gillian Anderson e.a. De elfjarige weesjongen Pip heeft op een koude winterochtend een onaangename ontmoeting met de uit de gevangenis ontsnapte boef Magwitch. Pip moet van hem een vijl stelen waarmee Magwitch zijn boeien kan openmaken. De jongen brengt de vijl en brengt ook iets te eten voor Magwitch mee, wat onverwachte gevolgen krijgt. Intussen ziet de rijke maar excentrieke Miss Havisham in Pip het ideale speelkameraadje voor haar geadopteerde dochter Estella. Aanvankelijk gaat Pip met tegenzin maar na verloop van tijd begint hij Estella steeds leuker te vinden. Tot zijn spijt blijkt dat Miss Havisham heel andere toekomstplannen voor Pip heeft dan hij had gehoopt. Roy Hrab (Dvd Verdict,i) geeft 77 (van 100) punten en vindt deze klassieker goed genoeg. Gebruikers op de imdb geven een 7.5 (van 10); er is weinig verschil tussen de …Lees verder

Over Brian Kirk

Brian Kirk (Armagh, 1968) is een Iers televisieregisseur die vooral bekend is geworden door het regisseren van twee afleveringen van de televisieserie Brotherhood. In 2000 won hij de prijs voor "Best International Short - Short Drama" op het Brooklyn Film Festival voor de film Billy and Zorba.

Filmografie


Lees verder op Wikipedia