Boek
Nederlands

De laatste dagen van Amerika

Brendan Dubois (auteur), Jan Smit (vertaler)
Na een terroristische aanslag op de Verenigde Staten hebben zwaar bewapende milities het heft in handen genomen. Een Canadese journalist probeert bewijzen te vinden voor wandaden van de militieleiders.
Titel
De laatste dagen van Amerika
Auteur
Brendan Dubois
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010
290 p.
ISBN
9789022991855 (paperback)

Besprekingen

In De laatste dagen van Amerika ontploft een nucleaire bom in Manhattan, boven andere grote steden van de VS worden weerballonnen met nucleaire kofferbommen hoog genoeg de lucht ingebracht om grote schade te veroorzaken. De elektronica in een groot deel van het land is uitgeschakeld en het land wordt van de 21e naar de 18e eeuw teruggeworpen. De aanslagen worden niet opgeëist en de regering is verdeeld en machteloos. Duizenden mensen ontvluchten de grote steden op zoek naar bescherming en voeding op het platteland. Met de politie in de minderheid en de Nationale Garde en het leger ingezet in het buitenland, grijpen plaatselijke milities de macht en begint het moorden.

In een land dat een traditie heeft om conflicten met vuurwapens te beslechten, heerst de macht van de sterkste, in dit geval de racistische, conservatieve rednecks. "Het land wordt doormidden gespleten langs de oude breuklijnen van haat en achterdocht." Blauwe baretten van de VN worden ingezet om het…Lees verder
Na een terroristische aanval op de Verenigde Staten vluchten veel stedelingen naar het platteland. De plattelandsbevolking pikt dit niet, milities worden gevormd en er breekt een burgeroorlog uit. Samuel Simpson, een Canadese journalist, maakt deel uit van een VN-team op zoek naar een massagraf. Als dit niet snel gevonden wordt, worden de gevangengenomen militieleiders weer vrijgelaten. Simpsons team verzeilt in hachelijke situaties, naar later blijkt, veroorzaakt door een verrader. Een spannend, met vaart geschreven boek met een open einde, van een genre dat wel fantastic fiction wordt genoemd. Brendan DuBois woont in New Hampshire en was journalist voordat hij in 1999 als thrillerschrijver internationaal doorbrak. Paperback, zeer kleine druk.