Besprekingen

Er ging gewoon helemaal niets mis tijdens de twee akoestische sessies die Bob Dylan met zijn band opnam in 1995 voor MTV in het kader van de programma's MTV Unplugged. Twaalf klassieke Dylannummers zoals Tombstone blues - Shooting star - All along the watchtower - The times they are a-changin' - Nockin' on heaven's door en Like a rolling stone. Bob was goed bij stem, iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken en de regisseur leverde vakkundig werk. Als videocassette was dit sinds 1996 een standaardprogramma voor de Dylanbewonderaars en dat zal vanaf nu voor de dvd niet anders zijn.

Over Bob Dylan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Xavier Badosa

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth (Minnesota), 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid".

Plaatsbepaling

Dylan heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Noord-Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama. Erkenning als dichter volgde in 2016 door de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Omdat hij in 2001 een …Lees verder op Wikipedia