Titel
Magma
Uitvoerder
Black Flower Nathan Daems  (saxofoon) Jon Birdsong  (kornet) Karel Cuelenaere  (piano) Filip Vandebril  (basgitaar;contrabas) Simon Segers  (drums)
Uitgever
Sdban Records, 2022
1 cd
Speelduur
00:45:48
EAN
5414165126164
CDR
JK255443

Over Black Flower

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Kjell Gryspeert

Black Flower is een Belgische band die een mix brengt van jazz, afrobeat, oriental en dub, geïnspireerd op de Ethiopische jazz van onder anderen Mulatu Astatke of Mahmoud Ahmed.

Het debuutalbum Abyssinia Afterlife uit 2014 werd internationaal goed ontvangen en eindigde op de 13e plaats in de World Music Charts Europe 2014. Franse radiozender FIP selecteerde het album als een van de beste nieuwkomers in september 2015. Black Flower trad in België onder andere op in AB, Gent Jazz Festival en Belgian Jazz Meeting. In Nederland speelde ze onder meer in Paradiso en Eurosonic en in Parijs presenteerde ze hun album in Studio de l'Ermitage.

In 2016 bracht de band het album Ghost Radio uit in eigen beheer. Het album is de weerslag van een studiosessie en wordt door de band zelf beschouwd als een tussenplaat. Ze legt een meer abstracte en psychedelische kant van Black Flower bloot.

Derde release is het tweede full album Artifacts uitgekomen in ja…Lees verder op Wikipedia