John Grady en zijn beste vriend vertrekken op avontuur naar Mexico en worden daar paardentemmers op een ranch. Grady wordt verliefd op de dochter van rancheigenaar, die ernstige bezwaren heeft tegen deze relatie
Titel
All the pretty horses
Regisseur
Billy Bob Thornton
Auteur
Cormac McCarthy
Scenarist
Ted Tally
Acteur
Matt Damon Henri Thomas Penélope Cruz Lucas Black
Taal
Engels
Uitgever
Columbia Tristar Home Entertainment, [2009]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
112 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws, Kroatisch
EAN
8713982013785

Besprekingen

Amerikaanse romantische avonturenfilm uit 2000 van Billy Bob Thornton. Met Oscar-winnaar Matt Damon, Henry Thomas en Penelope Cruz. John Grady en zijn beste vriend verlaten Texas en zoeken het avontuur in Mexico. Na een een lange reis vinden ze werk als paardentemmers. Grady wordt verliefd op de dochter van de rancheigenaar die ernstige bezwaren heeft tegen deze relatie met alle gevolgen van dien. BBC Online(i) vindt : 'The main problem with this attractive looking film is that the torpid narrative is never involving.' San Francisco Chronicle(i) is enthousiast over deze film : 'It's a visual feast and a chance to see Damon, an actor whose talents are frequently obscured by his looks and his celebrity, at his best.' De dvd bevat een aantal filmografieën van regisseur en acteurs.

Over Billy Bob Thornton

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Emmanuelle CHOUSSY

Billy Bob Thornton (Hot Springs (Arkansas), 4 augustus 1955) is een Amerikaans filmacteur, regisseur, scenarioschrijver en zanger. Hij won in 1997 een Academy Award voor het schrijven van de film Sling Blade. Daarnaast werden hem meer dan twintig filmprijzen toegekend, waaronder National Board of Review Awards voor zowel het maken van Sling Blade als voor zijn acteerprestatie in Monster's Ball.

Thornton kreeg in 2004 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Filmcarrière

Thornton maakte in 1986 zijn filmdebuut als acteur in Hunter's Blood. Met inmiddels een handvol films op zijn cv kreeg hij in 1990 een rol in de televisieserie The Outsiders, die na één seizoen van dertien afleveringen werd stopgezet. Thornton debuteerde twee jaar later als scriptschrijver met de film One False Move, waarin hijzelf tevens acteerde.

Het schrijven beviel Th…Lees verder op Wikipedia