Boek
Nederlands

Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids

Bent Van Looy (auteur)
+1
Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids
×
Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids

Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids

Bent Van Looy is een kunstenaar. Geen dubbeltalent, maar een multitalent. Niet alleen zingt hij als de besten, hij is ook een uitstekende schilder en, wat niet velen weten, hij heeft een heerlijke pen. Bovenal is hij een levenskunstenaar, die weet wat goed is, die een feilloze smaak heeft voor de goede dingen des levens ook, de juiste wijn, het goede kostuum, het fijne restaurantje, en ga zo nog
Titel
Mijn Parijs : een eigenzinnige reisgids
Auteur
Bent Van Looy
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
365 p. : ill.
ISBN
9789463931434 (paperback)

Over Bent Van Looy

Bent Van Looy (3 mei 1976) is een Vlaams muzikant, zanger, componist, kunstenaar en presentator die in Antwerpen woont. Hij is soloartiest maar was ook de frontman van Das Pop.

Hij zat op de Steinerschool in Antwerpen en volgde een kunstopleiding aan Sint-Lucas in Gent. Hoewel hij in de eerste plaats muzikant is, is hij ook bezig met beeldende kunst en mode en presenteert hij op radio en TV.

Hij richtte de groep Das Pop op in 1994 samen met Reinhard Vanbergen, Niek Meul en Lieven Moors. Eind 2012 kondigde de groep een pauze aan en gaven zij een laatste concert.

Hij ontwierp in 2000 de hoes van het Gorki-album Eindelijk vakantie. Hij probeerde minstens één schilderij per jaar af te werken. Van juni tot september 2008 organiseerde BOZAR onder de noemer "It's not only rock 'n' roll baby" een expo voor twintig kunstenaars, onder wie Van Looy, die zich zowel met muziek als beeldende kunst uitdrukken.

Van Looy speelde in het seizoen 2009-2010 de …Lees verder op Wikipedia