Barbara Sarafian heeft het druk. Met acteren en televisie natuurlijk, maar ook met haar theatershow FoKKoF die vanaf het najaar doorheen Vlaanderen tourt. En dan is er ook dit boek waarin ze, in een heerlijke mix van tragiek en hilariteit, een stuk van haar leven openbaart. Haar jonge jaren in Watervliet (“men vond mij altijd weer impertinent, omdat ik zogezegd een veeleisend spook was”), haar on
Titel
Mamy Blue
Auteur
Barbara Sarafian
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
167 p.
ISBN
9789463935715 (hardback)

Andere formaten:

Over Barbara Sarafian

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Barbara Sarafian (Gent, 16 april 1968) is een Belgische actrice van Armeense afkomst.

Biografie

Aanvankelijk werkte ze mee aan diverse radioprogramma's, waaronder Sonja Duplex van Studio Brussel en De Nieuwe Wereld van Radio 1. In Vlaanderen wordt ze ook door haar televisiedebuut in de veel herhaalde reeks Alles kan beter (1998) vaak in een komische context geplaatst.

Internationaal debuteerde ze in 8½ Women van Peter Greenaway (1999). Ze speelde ook in Fortress II (1999) en in CQ van Roman Coppola (2001). Voor haar rol als Matty in de film Aanrijding in Moscou kreeg ze een prijs voor "beste actrice". In 2015 won ze de Vlaamse televisiester voor "Beste actrice" voor haar vertolking in "In Vlaamse velden". Op het Filmfestival van Locarno kreeg ze in 2016 de Boccalino d'Oro voor Beste Actrice.

In 2016 wordt zij het gezicht van de campagne "Hey hoe gaat het?" d…Lees verder op Wikipedia