Boek
Spaans

El pintor de batallas

El pintor de batallas

In de reeks:
Narrativa; 1,9
Genre:
Een oorlogsfotograaf trekt zich terug om een schilderij te maken dat uitdrukt wat hij naar zijn gevoel in zijn foto's niet voldoende kon uitdrukken: de verschrikkingen van de oorlog.
Titel
El pintor de batallas
Auteur
Arturo Pérez-Reverte
Taal
Spaans
Editie
1
Uitgever
Madrid: Punto de Lectura, 2007
292 p.
ISBN
9788466368902 (paperback)

Besprekingen

De auteur heeft de afgelopen twintig jaar een zeer succesvolle internationale carrière opgebouwd als schrijver van vlotlezende, literair verantwoorde avonturenromans en thrillers als 'Het paneel van Vlaanderen', 'De club Dumas' en 'Het trommelvel'. Ook met zijn zevendelige serie historische romans over het Spanje van de zeventiende eeuw (de Capitán Alatriste-serie) wist hij miljoenen lezers aan zich te binden. Met deze nieuwe roman slaat de Spaanse schrijver een nieuwe weg in. In plaats van avontuur en spanning staat nu de reflectie over oorlog en moraal centraal. Geïnspireerd door zijn ervaringen als oorlogscorrespondent in voormalig Joegoslavië schreef Pérez-Reverte een roman over een oorlogsfotograaf die zich terugtrekt om een schilderij te maken dat uitdrukt wat hij naar zijn gevoel in zijn foto's niet voldoende kon uitdrukken: de verschrikkingen van de oorlog. Toch is het niet deze artistieke onderneming die hem het diepst en pijn lijkt confronteert met zijn ervaringen als oorlog…Lees verder

Over Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, 25 november 1951) is een Spaans schrijver van (literaire-, vaak historische) avonturen- en misdaadromans.

Leven en werk

Pérez-Reverte was aanvankelijk journalist en (oorlogs)correspondent in meerdere Afrikaanse landen, voor dagblad "Pueblo" en de Spaanse televisie. Sinds 1991 schrijft hij columns voor de weekbijlage "El Semanal", die maandelijks in grote oplage bij meerdere kranten verschijnt. Eind jaren tachtig begon hij ook romans te schrijven. Inmiddels is hij een van de meest vertaalde Spaanse schrijvers wereldwijd.

Het bekendste werk van Pérez-Reverte is De club Dumas (1993), een literaire thriller over Lucas Corso, een handelaar in zeldzame boeken die op zekere dag op een manuscript stuit van Alexandre Dumas' De drie musketiers en een ander mysterieus boek waarvan hij de authenticiteit moet aantonen; het is het startschot voor een avontuurlijke en sin…Lees verder op Wikipedia