Boek
Nederlands

De man zonder gezicht

Anne Perry (auteur)
In het 19e eeuwse Londen krijgt een na een ongeval aan geheugenverlies lijdende rechercheur tot zijn grote schrik een bijzonder delicate moordzaak in zijn maag gesplitst.
Titel
De man zonder gezicht
Auteur
Anne Perry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The face of a stranger
Uitgever
Aartselaar: Orega, 2002
318 p.
ISBN
90-243-8106-1

Andere talen:

Besprekingen

Met de vertaling van de eerste twee titels in de Monk-serie van Ann Perry, zit het met betrekking tot de hierboven aangehaalde kwalificaties, meteen goed. De auteur (geb. 1938) heeft ondertussen reeds dertig romans op haar actief, en haar naam staat zowel in de UK als de VS voor kwaliteit en hoge verkoopcijfers. In De man zonder gezicht, de eerste in de reeks historische thrillers die zich afspelen in Londen omstreeks het midden van de 19e eeuw, wordt de zwaar toegetakelde William Monk na een twijfelachtig ongeval geconfronteerd met geheugenverlies. Hij is echter vastbesloten zijn positie als inspecteur bij Scotland Yard weer op te nemen, en bijt zich vast in het onderzoek naar de moord op de aristocraat Joscelin Grey. Monk volgt diverse sporen die leiden naar de identiteit van de moordenaar, en het lijkt wel of elke nieuwe onthulling hem een stap dichter brengt bij antwoorden op vragen die betrekking hebben op zijn eigen mysterieus en vergeten verleden. In De treurende moordenaar wor…Lees verder
Een inspecteur van politie in het 19e eeuwse Londen is na een merkwaardig ongeluk zijn geheugen kwijt en weet zich niets meer te herinneren van de zaak waarmee hij bezig was: de moord op een bekende aristocraat. Langzamerhand komen flarden van herinneringen terug. Hij leert door zorgvuldig elk spoor te volgen zijn eigen aandeel in deze gecompliceerde zaak kennen. Ondanks enige wijdlopigheid een spannend, goed gecomponeerd misdaadverhaal met verrassende wendingen en vernuftige ontknoping. Rake sfeertekening van het Victoriaanse Londen. Beige omslag met rode en witte belettering en een afbeelding van een gotisch gebouw. Smalle marges, kleine druk.