De 75-jarige Justine wil niet naar een verzorgingstehuis en biecht daarom een moord op om naar de gevangenis te gaan.
Extra onderwerp
vrijheid, ouderen
Titel
Justine
Auteur
Anne-Laure Van Neer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2015
310 p.
ISBN
9789462420373 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De bejaarde Justine wordt na een kleine val door haar schoondochter, die in hetzelfde appartementsgebouw woont, bijna verplicht om te verhuizen naar een verzorgingtehuis. Terwijl ze de man op het gelijkvloerse appartement probeert op alle mogelijke, redelijk achterbakse manieren te doen wisselen van woning beseft ze dat drastischer maatregelen nodig zijn. Ze meldt zich op het politiebureau en bekent dat ze een moord gepleegd heeft. Hoofdinspecteur Verbeke krijgt van zijn arrogante, nieuwe chef te horen dat hij tact, empathie en geduld moet hebben en dat past hij toe in de praktijk. Hij laat Justine dagenlang geduldig haar omslachtige verhaal vertellen. Deze debuutroman van de Vlaamse schrijfster (1975) doet verlangen naar meer. Op een fijnzinnige en rake manier worden hier twee schitterende personages neergezet: de luisterende en mijmerende inspecteur en het uiterst creatieve en inventieve omaatje. Humor en misdaad gaan zelden samen, maar hier is van een perfect huwelijk te spreken. D…Lees verder

Over Anne-Laure Van Neer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Anne-Laure Van Neer

Anne-Laure Van Neer (Antwerpen, 14 juni 1975) is een Belgisch schrijfster.

Biografie

Anne-Laure Van Neer werkte in de toeristische sector als animatrice, reisorganisator en reisagente. Rond 2010 gaf ze haar job op om zich voltijds aan het schrijven te wijden. In 2015 debuteerde Van Neer met Justine, een fictieve misdaadroman over een oude dame die weigert om naar het rusthuis te gaan. Het boek verscheen bij Kramat en combineert misdaad met humor. Tijdens de Antwerpse boekenbeurs van 2015 werd Justine genomineerd voor de Hercule Poirotprijs, de jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman.

In 2017 verscheen haar tweede boek, Maurice, een misdaadverhaal over een seriemoordenaar die aan zijn moeder heeft beloofd om ermee op te houden. Maurice werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs van 2017.

Van Neer woont samen met haar echtgenoot en twee kinderen in Mortsel.

Lees verder op Wikipedia